La resurrecció de la bombeta

La resurrección de la bombilla Investigadors del MIT creen un llum incandescent tan eficient com les LED

Condemnades a mort per la seva baixa eficiència, els llums incandescents podrien tenir una segona oportunitat. Investigadors nord-americans han aconseguit que la calor que emeten es converteixi en més llum. Amb els primers prototips han igualat en rendiment a alguns llums LED, però gràcies a lananotecnología estan convençuts que il·luminaran més i millor que les lluminàries actuals.

La de les bombetes és una de les tecnologies més ineficients que hagi inventat l'ésser humà. Des que Edison i Swan presentessin les seves respectives bombetes fa gairebé 140 anys, els seus fonaments han canviat poc: el corrent elèctric pansa per un material que fon a molt alta temperatura (el wolframi o tungstè) envoltat per un gas inert perquè el filament no es cremi i tot tancat en una càpsula de vidre. El problema d'aquesta tecnologia és que consumeix massa energia per a la poca llum que dóna. Solament entre el 10% i el 15% de l'energia és convertida en llum visible, la resta es transforma en calor, en la seva majoria en forma de radiació infraroja, en el rang no visible de l'espectre.

Encara que aquesta ineficiència és part del seu encant, ja que és responsable de la calidesa que donen les bombetes incandescents, també ha provocat que les diferents autoritats hagin prohibit la seva fabricació i venda i imposat una agenda de retirada. A Europa, ja no es poden aconseguir les més ineficients i solament les halògenes amb una major ràtio de lumen per watt (lm/w) han aconseguit una moratòria fins a 2018. A Mèxic, per exemple, no es comercialitza cap incandescent des de l'any passat.

Notícia completa i més informació aquest enllaç

Pressupost sense compromís!

Contacta amb nosaltres de la manera que més còmoda et resulti i comenta'ns el teu cas.
 
Egontro
El Prat de Llobregat, Barcelona

Telèfon:
661 399 043

Email:
esteban@egontro.es

Nom
Correu electrònic
Telèfon
Missatge
Accepto rebre informació comercial
Accepto les condicions i termes legals
Enviar
CONSENTIMENT PER TRACTAR LES DADES PERSONALS.
 
La comunicació de les seves dades serà objecte de tractament per part del Responsable del Tractament: Egontro. Aquesta comunicació s'utilitzarà exclusivament per tractar les seves dades per atendre la seva sol·licitud, sempre d'acord al Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (RGPD),Llei Orgànica 3/2018 de 5 de desembre (LOPDGDD) i altra normativa legal vigent en matèria de protecció de dades personals, sobre protecció de dades. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació.

A qualsevol moment vostè pot exercir els drets d'accés, rectificació, portabilitat i oposició, o si escau, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit, indicant les seves dades personals a , 08820, El Prat de Llobregat, Barcelona, Espanya, o mitjançant un email a esteban@egontro.es.
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat